Perşembe, Eylül 28, 2006

Eski Sevgili'nin eski ve yeni Sevgilileri

Yok eski sevgililerimden birini falan görmedim. Sadece okuduğum birşeyler bu hissi tekrar yaşattı. Vakti zamanında ola ki ! Pek hoşlanmam aslında, ama olur ya. Sevgilimin eski sevgilisini görünce bir dikkat kesilirim ve incelemeye başlarım. Genelde kızlar bunu tehdit olarak gördüğü için yaparlar. Ama ben ondan dolayı değil. Eski şahıs ne kadar güzel ise, ne kadar zeki ise, ne kadar anlamlı, sempatik ise, ne kadar başarılı ise ve şu an güzel başka ilişkileri var ise... Yani toplamda sağlam biri ise, sevgilimin puan hanesine artılar gelir. Garip değil mi ? Kız muhabbetinde, hep bir karşılaştırma vardır. Ya benden güzelmiş bu kız ! Ya bu kız çok başarılıymış ! Ya bu kız benden sempatik ! Bende olmaz böyle karşılaştırmalar. Ben onu sevgilimin yaşamış olduğu güzel bir olay olarak görürüm.

Bir de bunu sonraki hali vardır. Eski sevgilini yeni sevgilisi/karısı ile görürsün. Yine dikkat kesilmeler ve şahıs hakkında bilgiler toplarım. Ne kadar nazlı, ne kadar çıt kırıldım, ne kadar tiki, ne kadar kendi işini yapamaz, markete yalnız gidip alışveriş poşetlerini taşıyamaz bir tip ise eski sevgili falan demem silerim, çizerim üzerini, hatta harfler belli olmasın diye zigzaglar çizerim bol bol. Ne o öyle ! Biz dana böyle mi öğrettik ! der gibi bakarım. Bula bula bunu mu buldunu ima ederim. Sen zaten pek iyi birşey değildin, sevgilinde senin için yeni bir başarısızlık olmuş demeye getiririm. Değeri düşüverir bir anda, içimdeki cam yapı bağıra bağıra iner aşağı. Tam anlamı ile saygımı kaybederim. Gitmiştir, bitmiştir dinlemem böyle hissederim işte ben.

Hayatınızın bir yerinde yer etmiş insanların iyi olması gerekir. Ama hep iyi. Yoksa yaşadığınız kirlenir biraz, biraz gölge düşer üzerine. Güzel anılar için ya hiç karşılaşmayacaksınız ya da sağlam kişiler girecek hayatınıza. Yoksa yaşama güveniniz kalmıyor.

Limon Çiçeği

Hiç yorum yok: