Salı, Ekim 10, 2006

Texas- Austin 1 (Pazar=Pazartesi)

Once araba ile yapilan sehir turu ile basladik. Sehirin ortasinda Congress (Kongre Binasi) var. Herseyi oraya gore anlattilar. Birde sehirin ortasindan gecen Colorado nehri var. Nehir cevresi 30 m kadar yesillendirilmis alan olarak geciyor. Bir yakasi daha cok universite arazisi, bolumleri, labaratuar ve apartmanlari var. Apartman burada en fazla 3 katli oluyormus. Bu yesil alanlarin bir kismi zamanin toprak sahibi kisilerine ait, burayi yesil alan olarak kullanilmak sarti ile bagislamislar. Mesela Zilkir diye bir amcam, bayagi genis alanlar bagislamis. Bir kismini botanik bahcesi olarak japonlar duzenlemis, bir kismini Texas bitkileri olarak duzenlemisler. Sessiz sakin guzel parklardi. Biz gittigimizde 4-5 adet gelin gorduk. Bizde gelin ve damat fotografciya gidip forograf cektirip, arkaya da digital olarak fon ayarlattirirlar. Burada fonu sen seciyorsun, fonun oraya gidiyorsun, fotografci oraya gelip cekiyor. Yani nehir, bahce, kir, orman gibi yerleri siz seciyorsunuz. Tabi fotografci isik falan kullanmayinca uzmanligini konusturmak zorunda kaliyor.



Hava gercekten sicakti, 30 dereceye kadar cikiyor sanirim. Sonra universitelerini gezdik. Burada bizdeki gibi kampus yapisi yok, herkes gelip giriyor. Kutuphane herkese acik, spor salonlari herkese acik. Sadece tam teskil kullanabilmek icin uyelik gerekiyor. Bende ablamin uyeliklerini kullanarak buranin tam bir spor cenneti olacagina karar verdim. Iki acik havuz, bir kapali, 2 squash salonu, 4 tenis, 2 hand-ball, 2 racet-ball salonu, voleybal, basketball ... Universitenin gecen yil sampiyon olmus Futbol takimi var ( tabi futbol degil amerikan futbolu, sakkir :). Bu takima uygun 80.000 kisilik stadyum.

Aksam oldu ve aciktik. Getirdigimiz baklavalar Selma ve Murat icin iyi gelirken, agzima tatli koymak istememem benim icin hic normal degildi. Aksam icin bizi Tex=Mex denilen, ne Texas ne de Meksika yemegi olan; arayi bulmus bir cesit yemek yemegi yemeye goturduler. Cips ve iki cesit sos geldi. Bu soslardan biri domates aci kirmizi biber ezmesi seklinde, digeri ise avakado ve sarimsakliydi. Avakado sevmeyen biri olarak ikinci sosa dokunmadim. Digeri ise aci, domates ve biberli sos biraz aciydi. Biberlerin isimleri Jallapenilla ve Jalo....Ama aci olmasi yenmez yapmiyor ve hatta yedikce daha fazla yemek istiyorsun. Cok guzeldi. Derken yemeklerimiz geldi, biber dilimleri, sogan dilimleri ve et dilimlerinin izgara edilmis hali vardi. Bunun yanina bir de sos tabagi getirdiler. Icinde kucuk kucuk dogranmis domates, maydonaza benzeyen ama cok daha fazla tadi baskin olan Silantro, krema, sarimsakli avakaso sosu. Cilerelleno ise buyuk bir yesil biber icerisine kiyma konulmus, uzerine peynirli biberli bir sos dokulmus bir yemekti. Bunun yaninda ekmek niyetine Fahita (fajita) denilen Meksika ekmegi veriyorlar.

Bu arada cesit cesit marketlerde ben saatlerimi harciyorum. Soslar, cesitler, meyveler ...

Spor turumuz da devam ediyor. Water-aerobics, hydro-sculpt, kickboxing, havuz, gunes, kosu, squash ...


Devami geliyor

Hiç yorum yok: